“These days life for queer people is a lot easier, but the community now seems to be angry at each other. . .”

English | Dutch Below | Nederlands onderaan

“Four years ago, when I started dressing up and being unapologetically creative I’d get a lot of hate, harassment, abuse, verbally mostly but once was physically. People didn’t understand back then and generally people fear what they don’t know. But I still take public transport, I still live the best life, it was scary, and there have been many times I wanted to just get a cab or maybe just dress down, but that’s not me (cabs are expensive.) These days life for queer people is a lot easier, but the community now seems to be angry at each other, quick to tear other down, I’ve been quite fortunate to not experience this first hand, maybe it’s my positive energy or lack of fucks to give to those who don’t make me feel good, haha.” – Prince JayJay

Story by © 2020 Maxime Hallatu.
——————————————–

Dutch | Nederlands

“Vier jaar geleden ben ik begonnen mij te verkleden tot het karakter wat ik nu ben en leefde mij onbeschaamd creatief uit daarop. Het ontlokte veel hatelijke reacties, intimidatie, misbruik, meestal verbaal maar eens was het zelfs ook fysiek. Men begreep het niet, over het algemeen zijn mensen bang voor wat ze niet kennen. Maar ik maakte nog steeds gebruik van het openbaar vervoer, het was eng maar ik leefde tenminste voluit! Ik wilde eigenlijk vaak een taxi nemen of me misschien toch maar gewoon kleden, maar zo ben ik gewoon niet. En helaas taxi’s zijn duur. Tegenwoordig is het leven voor queer mensen een stuk makkelijker, maar de gemeenschap lijkt nu boos op elkaar te zijn, elkaar snel af te breken, Ik heb het geluk dat ik dat niet heb ervaren, misschien is het mijn positieve energie of trek ik mij helemaal niets aan van mensen die mij geen goed gevoel geven haha.” – Prince JayJay

Verhaal door © 2020 Maxime Hallatu.