Film Recensie: Double Blind, een ‘korte komedie’ (2018).

Double Blind

In regard to all pictures and trailer footage. All Rights Reserved to the rightful owners.

Beoordeling: ⭐⭐⭐ – 3/5.

Auteur: Feargal Agard | Speeltijd: 13 min. | Regisseur: Ben van Bergen | Jaar: 2018.

“Double Blind”, een ‘korte komedie’: Wat een hilarische komedie kort film over een dubbel date die geheel andere wending neemt. Zekers een aanrader aan festivalgangers bij het Nederlandse Film Festival.
Wanneer de Nederlandse actrice Sabina Petra (als ‘Heather’) de hoofdrol vervult en haar lotgenote Natasha Thweatt (als ‘Marcia’), nog een laatste kans geven aan een ‘Dubbele Date’ met een twee mannen (Clinton Powel als ‘Mark’ en Michael Carr als ‘Robert’), waarna het verschil tussen wat mannen en vrouwen van zo een ‘dubbele date’ zouden kunnen verwachten, komen er heel wat duidelijkheden boven tafel.

Double Blind is een korte film die geregisseerd en geproduceerd is door Ben van Bergen, een Nederlandse schrijver, acteur en regisseur die woonachtig is in New York. Het verhaal speelt zich af binnen een typisch New Yorks restaurant, waar ‘Mark’ en ‘Robert’ allereerst wat terughoudend overkomen. Zodra Clinton’s character wat alcohol binnenkrijgt gaat er van alles verkeerd. De stijl is heel realistisch en het wordt niet opzettelijk als ‘grappig’ gespeeld, maar er zijn desondanks wel grappige momenten waar men zich in zou kunnen vinden. Vooral in dit tijdperk waar de ‘#metoo’ beweging nogal wat heeft losgemaakt. De ‘Blackmagic, Ursa, 4k’ diende als camera voor de film en met goed resultaat, dankzij de cameraman Dennis Kisilyov. Daarnaast wordt de cast compleet gemaakt door Christine Cordero die de serveerster speelt.

Ik ben een van de eerste recensisten die de kans kreeg om de nog niet 100% afgemaakte (geluid, titels en kleur worden nog verder afgemaakt) grappige kort film “Double Blind” te bekijken. De korte film is ingezonden voor vertoning tijdens het Nederlandse Film Festival. Het is de vraag of dit filmpje daar wel toegelaten zal worden. Het lijkt soms namelijk alsof je een bekendheid moet zijn om toegelaten te worden. En ook al valt deze Engelstalige korte film onder de criteria van het puntensysteem. Het zou leuk zijn als het festival dit 13 minuten lange filmpje zou vertonen. Want het gaat tenslotte om de ‘kunst’.

Nederlands Film Festival is vanaf de 27ste van september tot de 5de van oktober 2018.

Genre: Komedie | Talen: Engels | Nederlandse Distributeur: Ingezonden bij het Nederlands Film Festival.

In regard to all pictures and trailer footage. All Rights Reserved to the rightful owners.
Vergeet niet om Humans of Film Amsterdam op social media te volgen: Facebook | Instagram | Twitter | Tumblr