10th Humans of Film Amsterdam column story in ‘De Film Krant’: Blow (2001).

Blow
Nederlands.

English translation below ↓.

“Mijn favoriete film is Blow (2001). Die gaat over de beroemde drugsdealer George Jung. Hij begon, ‘como se diche?’, hoe zeg je dat? Hij begon met het verhandelen van marihuana en eindigde met cocaïne. Uiteindelijk ontmoette hij drugsbaron Pablo Escobar en ging hij drugs smokkellen van Colombia naar de VS. De film is echt een aanrader, je moet hem kijken, het is allemaal zo cool. Johnny Depp en Penelope Cruz spelen erin. Het is mijn favoriete film omdat ik ben opgegroeid in Napels. Die stad is beroemd om de Camorra, een maffiaorganisatie. En ik denk dat ik de film me ook aanspreekt omdat ik toen ik twintig was, makkelijk binnen hun criminele organisatie had kunnen eindigen.”

“Drugshandel lijkt een makkelijke manier van geld verdienen, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk. Daarom ben ik blij dat ik daaraan heb kunnen ontsnappen. Ik heb economie gestudeerd en kreeg de kans om in Londen aan het werk te gaan. Via de detailhandel, als verkoopmedewerker, heb ik uiteindelijk mijn eigen merk opgezet: Studios 28, waarvoor ik diverse producten ontwikkel die ik een bepaalde boodschap meegeef. Zoals sokken met teksten die je aan het denken zetten over kunst, religie, vrijheid en hoop. Tegenwoordig draait alles om communicatie.”

Blow is ook een van mijn favoriete films omdat je kunt zien hoe makkelijk het mis kan gaan. Jung eindigde uiteindelijk in de gevangenis en is pas twee jaar geleden vrijgekomen. Veertig jaar nadat hij zijn vrouw en dochter voor het laatst had gezien. Hij kreeg niet het happy end dat ik heb gekregen.”

Foto en tekst door Feargal Agard.


English

“My favorite movie is Blow (2001) and it is the story of George Jung a famous drugs dealer. He started, how do you call it, ‘como se diche?’ He started with trafficking of marihuana and ended up with cocaine and he met Pablo Escobar and he was transporting drugs from Colombia to the US. You need to watch the movie it is so cool. Johnny Depp and Penelope Cruz are in it. It is my favorite movie because I grew up in Napoli, Napoli is famous for the Camorra a mafia organization which isn’t inspirational to me, because when I was twenty I could have easily ended up with them inside their criminal organization.”

“It is very dangerous, you can end up in drugs trafficking or anything that is criminal and it is very easy money. If you grow up in that environment you think that what they do is a cool thing, but I managed to escape that. I studied and graduated in economics. And then I left Napoli and Italy when I was twenty-one. I went to London and even though I had a degree I started in retail as a sales associate at ZARA. I worked 20 hours a week and quickly grew to become the manager within a year. After three, four years at Zara I started working at Harrods as a manager in luxury retail.”

“During the seven years that I worked there I was managing 200 people, but I decided to create my own brand and line. It’s called Studios 28 and I develop my own products. My collection goes by different topics, like art, religion, freedom and hope. It is all about this message that I want to give to people. Nowadays it is all about communication and I think that I have a nice idea. That’s why Blow is one of my favorite movies, because you can see that he went to prison for many years. He just came out of jail like two years ago and he did not see his daughter and his wife for 40 years. So, you can understand how dangerous that life is if you end up in it.” – Leo

“He did not get the good ending like you did” – Feargal

“No, he had a bad ending.” – Leo

Photo and story by Feargal Agard.

For the original post click here.

De Filmkrant!

In August 2017 a prominent Dutch film newspaper named “De Filmkrant” offered to collaborate with my Humans of Film Amsterdam photo-storyblog. Since September 2017, Dutch readers have been able to read a new story every month in my column on the 5th page of this film newspaper.

You can find the 8th story in De Filmkrant newspaper in almost every movie theatre in the Netherlands, but also online as a pdf.

Check out the 5th page!: http://www.filmkrant.nl/files/2018/Filmkrant409.pdf

Don’t forget to follow the stories on social media: Facebook | Instagram | Twitter | Tumblr