CinemAsia Film Festival Interview NL: Deepti Rao.

Deepti Rao

CinemAsia Film Festival is van de 6 tot 11 maart 2018.

Interview door: Feargal Agard | FilmLAB participant: Deepti Rao.

Film: Father and Son (2018) | Genre: Drama | Talen: Hakka (Chinees).

Ik ben Deepti Rao.

“Ik ben Deepti Rao en ik ben een filmmaker uit Zuid-India die focust op korte fictie en documentaire films. Ik begon mijn filmcarrière als assistent-regisseur voor een grote budget reclamefilm in Bombay. Daarna studeerde ik aan de Praagse filmschool waar ik mij specialiseerde in scenarioschrijven. Ik ben vorig jaar afgestudeerd met een onderzoeksmaster van de Rijksuniversiteit Groningen, waar ik de invloed van fictiefilm op empathie bij kinderen heb bestudeerd.”

Father and Son (2018).

“Tijdens CinemAsia FilmLAB was ik als co-schrijver betrokken bij het filmLAB-project Father and Son (2018). Het oorspronkelijke idee voor het verhaal van vader en zoon kwam van regisseur Jimmy Tai. Toen ik ontdekte waar het verhaal over ging, sprak het me heel erg aan. Het heeft een gevoel van verlies en liefde, maar een onvermogen om deze gevoelens mondeling en fysiek over te brengen tussen de personages in het verhaal, wat ik zag als een uitdaging om het om te zetten in een korte filmscenario.”

“Ik ben nieuw in de Nederlandse filmindustrie.”

“Het filmLAB-project van CinemAsia was erg nuttig voor mij omdat ik nieuw ben in de Nederlandse filmindustrie. Daarnaast is het altijd leuk om een ‘community’ te hebben waar je elkaars werk op een gezonde manier kunt bespreken en bekritiseren. Natuurlijk had ik meer betrokken willen zijn, maar ik ben blij dat ik de kans kreeg om aan een script te werken en het te realiseren. Om opnieuw te beginnen in een nieuwe stad, die zo anders is dan wat men gewend is, en ook nog eens in een totaal andere taal is intimiderend, maar het zijn kansen zoals deze die me enorm hebben geholpen.”

“De Indiaase gemeenschap in Nederland.”

“Momenteel ben ik bezig met het schrijven van nog een paar korte film scripts, ik probeer verschillende aspecten van de Indiaase gemeenschap in Nederland te verkennen, met name met vrouwelijke hoofdrolspelers, die ik in de nabije toekomst graag zou willen realiseren.”

Foto en interview door Feargal Agard.

Check http://cinemasia.nl/en/ voor alle informatie over CinemAsia Film Festival 2018.